Obnovení kontaktní činnosti

18. 5. 2021 · Klacek Jan (Kláca)

Vážení rodiče, 

prosíme, čtěte pozorně.

Jistě jste si všimli informace, že spolková činnost může být obnovena. Činnost může probíhat do 50 osob venku a do 10 osob uvnitř, vše s negativním výsledkem testu na Covid-19. Naše Ústředí vydalo souhrnné informace, které se obnovení činnosti týkají na skautské Křižovatce.

Po dohodě s vedoucími a zohlednění veškerých informací chceme kontaktní činnost obnovit od 14. 5. 2021! Vedoucí vás budou kontaktovat s dodatečnými informacemi a jak to se schůzkou konkrétního oddílu bude. Činnost bude probíhat pouze venku, takže záleží na počasí, ale také na účasti. Testování bude možné vykonat přímo před schůzkou!


Co musím udělat pro to, aby se mé dítě mohlo schůzky účastnit?

Prosíme, abyste komunikovali a spolupracovali s vedoucími a předem dali vědět, zda se vaše dítě schůzky zúčastní či nikoliv. Dále také s sebou musí mít roušku nebo respirátor. Mít platný negativní test nebo se nechat otestovat na schůzce, viz dále. U dětí do 6 let není třeba testy absolvovat.


Testování na schůzce?

Ano, máme jedinečnou možnost nechat se otestovat přímo před schůzkou. Testování je pod záštitou certifikované laboratoře. Jedná se o neinvazivní antigenní testy ze středu nosu. Lze také udělat na místě samotest. V případě pozitivního výsledku se rovnou udělá PCR test. Testy jsou hrazeny pojišťovnou (jednou za 72 hodin). Testování je určeno pouze pro členy našeho střediska a bude probíhat každý pátek od 15:40 do 16:00. Dejte proto vědět vedoucím, zda vaše dítě na schůzku dorazí a bude chtít otestovat nebo bude mít již test za sebou. Schůzky by měly na tento čas navazovat, ale nelze udělat test pro každou schůzku zvlášť.

V případě dotazů, týkajících se přímo odběru testů před schůzkou, se prosím obraťte na e-mail vojtech.horak@tul.cz

UPDATE: Tyto testy je nutné podepsat zákonným zástupcem (tzn. musíte přijít s dítětem) nebo donést toto čestné prohlášení.


Co když mé dítě nebude nebo nechce testování na schůzce absolvovat?

Pro účast na schůzce je potřeba doložit negativní výsledek testu, a být v danou chvíli bez příznaků, na Covid-19. To znamená splnit jednu z podmínek:

Nelze použít jinde provedené samotesty (doma, na kroužku, …), ani testy provedené déle než před 72 hodinami.

 

Konkrétní informace ve zmíněném článku.

V případě dalších dotazů na obnovení činnosti se na nás neváhejte obrátit.