Členské příspěvky 2021

12. 1. 2021 · Klacek Jan (Kláca)

Vážení rodiče,

dne 2. října 2020 schválila středisková rada členský příspěvek na rok 2021 ve výši 700 Kč. Rád bych vám přiblížil, proč jsme se takto rozhodli a co výše příspěvku zahrnuje.

Členský příspěvek dlouhodobě držíme na stejné částce a to 600 Kč za rok. Několikrát jsme zvažovali, že příspěvek navýšíme, ale nakonec jsme to vždy odložili na další rok. Letos jsme si řekli, že už je čas příspěvek navýšit. Bohužel situace je taková, jaká je a schůzky neprobíhají, ale malé výdaje máme stále, jako organizace stále fungujeme. Zároveň se jedná o členský příspěvek na rok 2021 a věříme, že v následujícím roce už bude opět možné „skautovat“ naplno.

Výši příspěvku se dlouhodobě snažíme držet nízko, abychom jím pokryli nutné náklady a zároveň měli nějaké peníze na opravy, údržbu, rekonstrukce či rezervu. 

Ze zmíněné částky 700 Kč odvádíme obvykle 50 Kč našemu skautskému kraji (v letošním roce 30 Kč) a 305 Kč našemu Ústředí. Z částky odvedené na Ústředí se platí za časopisy, výdaje Ústředí a jeho podporu. To nám poté podobnou částku vrátí v rámci dotace. Volných prostředků z příspěvku je tedy zhruba polovina.

Chápu, že někteří mohou s výší příspěvku nesouhlasit, vzhledem k aktuální situaci. Pokud byste k příspěvku měli ještě nějaké dotazy, neváhejte se obrátit na náš střediskový e-mail stredisko@doksy.skauting.cz. Zároveň jsme otevřeni i formě splátkového kalendáře. V případě zájmu se prosím domluvte s oddílovým vedoucím.

Prosíme tedy o úhradu příspěvku ve výši 700 Kč za dítě nejpozději do 22. ledna 2021, a to hotově (vedoucímu, hospodářce) nebo převodem na náš střediskový účet č. 900652389/0800. Při platbě převodem prosím uveďte do zprávy pro příjemce jméno vašeho dítěte. Na konci ledna musíme odevzdat registraci a kdo nebude mít zaplaceno, nebo se předem nedomluví s odd. vedoucím, nemůže být registrován.

Děkujeme za pochopení.

Jan Klacek
vedoucí střediska