Skautské lyžování - chata Hájenka 7. - 10. 2. 2019

26. 2. 2019 · Klacek Jan (Kláca)

"Pojeďme se naučit lyžovat! To je výzva!" Družina skautek (Rebelky) se nazalekne snad ničeho, jak se přesvědčila jejich vedoucí začátkem února.

A tak jsme se sbalili, zapůjčili lyže a za pomoci hodného tatínka , vlastnícího dodávku, jsme vyrazili vstříc novým dobrodružstvím do Krkonoš. Ve čtvrtek večer nás uvítala chata Hájenka, patřící Trutnovským skautům, svými promrzlými místnostmi a všudypřítomnou tmou. Brzy jsme se s ní však spřátelili a ona nám poskytla romantické útočiště uprostřed lesa, kadibudky s krásným výhledem na okolí a okolího na nás a v neposlední řadě blízkou studánkou, ze které byla voda prostě vynikající. Hned další den jsme vyrazili lyžovat. sjezdovka v Mladých Bukách nám poskytla prima sjezdovečku a dětský vlek, na kterém jsme se mohli učit plužit. Zanedlouho už nám byla malá a tak jsme vyrazili na pořádný kopec. Pravda, ta jedna jízda byla krušná, ale přežili jsme. Další den jsme po výborných špagetách vyrazili na večerní lyžování do Svobody nad Úpou. Tam se projevil náš lyžařský talent a na konci jsme všichni bez obtíží a s úsměvem na rtech lyžovali. Těžko se nám v něděli odjíždělo... Chata Hájenka a lyže zůstanou v našich srdcích napořád :-)

ABychom nevyšli ze cviku, rozhodli jsme se v neděli 24.2.2019 procvičit nově nabytou dovednost a jeli na sjezdovku do Horního Podluží. Parádní počasí a maličko horší lyžovačka na ledových plotnách... Co za výzvu to bude příště?!